×

Chakra’s zijn de energiecentra van je bewustzijn. Het zijn je zeven bewustzijnsniveaus. Je kunt ze zien als zeven stappen naar jezelf; naar je eigen intuïtieve essentie. Die essentie waar je innerlijke kracht, wijsheid en vermogen tot gelukkig-zijn huizen.

Je geestelijk lichaam

De chakra-theorie, die voortkomt uit de yogatraditie, vertelt dat we behalve een fysiek lichaam ook een geestelijk lichaam hebben waarvan de energie subtieler is, waardoor het niet zichtbaar is voor onze fysieke ogen.
Stel je het energieveld van je geestelijk lichaam voor als een stromende rivier met draaikolken op min of meer regelmatige afstand van elkaar. Die draaikolken zijn de energiecentra. Chakra’s laten energie in en uit de aura stromen.

Blokkades loslaten

Om je eigen weg te vinden en dingen te realiseren heb je energie en creativiteit nodig. Blokkades in de chakra’s belemmeren je potenties. Door helende chakra-aandacht kun je dit loslaten en breng je de energiestroom weer opgang.
Neem bijvoorbeeld je hartchakra.

Hartchakra

Het middelste chakra in je hele energiesysteem is je hartchakra. Het is het evenwichtspunt tussen geest en materie. Het hartchakra vertelt je hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. Dat je niet altijd alles alleen hoeft te doen. En dat als je samenwerkt je meer voor elkaar kunt krijgen.

Je hartchakra is gericht op evenwicht en verbinding. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je je verbindt met je intuïtie, je liefdevolle innerlijke stroom. En hoe meer je ook in staat bent om je te verbinden met andere mensen.
Een goede vraag is: wat zou ik nu denken of doen als ik meer van mezelf zou houden?

Alles waar je van houdt wordt versterkt door de liefdevolle stroom van je hart en je intuïtie. Ook al is dat soms niet altijd (meteen) zichtbaar. Of het nu positieve aandacht voor jezelf, je vrienden, je partner, je kinderen, je huis, werk of de wereld om je heen is, je activeert daarmee warmte, schoonheid en nieuwe kansen.